Viime aikoina kun useampikin on kysellyt Bestiksen tulevaisuudesta, niin koetan kirjoitella jotain ajatuksia nyt tännekin. Bestis on nyt siis asunut noin kuukauden verran pääasiassa mun vanhempien luona, sillä heidän talossaan on hissi - toisin kuin täällä. Ja minä vielä asun ylimmässä neljännessä kerroksessa, joten Bestiksen kanssa eläminen täällä on hieman hankalaa. "Mummolassa" se on pärjännyt huomattavasti paremmin ja vahingot on vähentyneet tosi paljon, mutta silti aina välillä pääsee sisälle.
Nyt se oli hoidossa viikonlopun yli ja torstai-ilta - lauantai-aamu välillä se kakkaamaan yöllä sisälle kerran, pissaamaan useasti (kynsienleikkuu herätti "tunteita", joten pidätyskyky ei toiminut), kakkasi kerran sylissä rappukäytävään ja pissasi kerran rappukäytävään. Ja koska minulla oli vapaapäivä lukuunottamatta kouluttamista ja myös toinen ulkoiluttaja paikalla ulkoilujen välit (yötä lukuunottamatta) olivat maksimissaan noin kolme tuntia. Eli täällä sen kanssa oleminen on jokseenkin hankalaa.
Harrastaminen sen kanssa on aika lailla sen ehdoilla tapahtuvaa, koska se ei edelleenkään hallitse kovin hyvin takapäätään. Pystyy jo tekemään aika paljon kropan hallintaa vaativia asioita (esim. peruuttamaan ja nousemaan istumasta seisomaan "pompaten") lähes aina pystyssä pysyen. Kuitenkin sen kisoihin asti pääsy tuntuu aika epätodennäköiseltä, jo pidätyskyvyn heikkoudenkin takia, sillä se usein innostuessaan kakkaa ja siitähän tulisi nykyään punainen kortti :D.

Kaiken kaikkiaan se on hirveän ihastuttava koira, todella hyväntuulinen ja ystävällinen ja sen lisäksi se vaikuttaa siltä, että sen kanssa olisi ollut mukava harrastaa. Leikkii todella hyvin ja on hirveän aktiivinen tehdessään, pystyen kuitenkin keskittymään. Sen tulevaisuus on kuitenkin edelleen hieman auki, mutta toistaiseksi se saa olla mahdollisimman paljon hissitalossa Tepsun kaverina.

Perjantaina treenasin hieman molempia mustia, Bestis sai tehdä pääasiassa peruuttamista ja seisomaan nousemista, sen lisäksi vähän perusasentoja ja pyörimistä. Se on aika mainio, kun koettaa ihan tosissaan kaikkea, jos ei ole ihan varma mitä sen pitäisi tehdä. Ainakaan yritteliäisyyden puutteesta ei voi syyttää :)). Ai niin, namit eivät nyt olleet kovin pop, kun oli juustoa, tiedä oliko syy oikeasti nameissa vai jossain muussa... Mutta lelu kelpasi :)

Gee sai lähinnä seurata ja tehdä eteentulemisia lelun kanssa, vaikutti aika hyvältä. Seuraamisessa paikkaa pitäisi edelleen saada taaemmas, muttei se nyt ihan törkeän näköistä ollut.

Bestis ja Tessa ovat hauskoja, niillä on ihan omat touhut. Pesti kirputtaa Tessaa ja nuolee sen korvia antaumuksella (tarkistin vielä huolella, eivät näyttäneet ollenkaan tulehtuneilta) ja niillä on kovin hellää meininkiä aina välillä :). Tessa onneksi on oppinut arvovallalleen sopivan tyylin touhuta ja aina välillä muistuttaa Bestistä asemastaan, ja Bestis jopa melkein uskoo. Niillä vaikuttaa synkkaavan yllättävän hyvin keskenään ikäerosta huolimatta.

2068466.jpg
Vielä kevennykseksi kuva pienen pienestä Bestiksestä, tässä ikää tarkalleen 10 viikkoa ja vielä toimivat takajalat :)