Viime viikolta on jäänyt kirjaamatta yksi jälki ja paimennuskauden avaus, ollaan siis tänäkin kesänä Glendan kanssa "kesätöissä" laskemassa muutamalta laitumelta lampaat ja keskiviikkona aloitettiin. Glendan työt jäi tällä kertaa aika pieneksi, yhdelle laitumelle se pääsi makaamaan, jotta lampaat nousisi ylös ja pysyisivät aika lailla paikoillaan. Toisella laitumella saatiin laskettua lampaat aitauksen ulkopuolelta ja kolmannella lampaat lähti lähes heti lipettiin, kun näkivät koiran ja koska oli ohjeistettu, että kohta synnyttäviä uuhia ei turhaan juoksuteta niin en uskaltanut niiden kanssa lähteä sähläämään.

Sen jälkeen käytiin jäljellä, joka meni ihan käteen, tai no jäljen nosto oli hyvä ja jäljestys ekalle kepille, mutta sen jälkeen jälki katosi ja pyörittiin metsässä hetki vähän hukassa. Ilmeisesti Glendalle on vielä kuiva kallioinen sammalmaasto liian vaikea alusta, etenkin jos on vieraan tekemä jälki.

Viikonloppu vietettiin mökillä, koirat sai lähes vapaan vkl:n, tosin Glenda pääsi tekemään lyhyen Ilmarin tekemän jäljen. Jälki oli aluksi helpommalla pehmeällä alustalla, siinä yksi kulma, ja sitten se siirtyi kalliolle, jossa oli keppi. Ohjeistin vähän huonosti ja keppi oli ihan valtava, joten hetken kesti ennen kuin Glenda tajusi sen nostaa, muuten oli ihan kelpo suoritus.

Bestis sai vähän tokoilla, vähän tuntuu seisominen edistyneen. Nyt se kävi jo ihan melkein uimassakin, epäilenpä että se vielä tänä kesänä alkaa uimaan :). Aika paljon se tykkäsi ja saikin plutata rantavedessä, sen mielestä varsin hauskaa hommaa ja samalla hyvää jumppaa takajaloille.

Tänään illalla oli hakutreenit, meitä oli vain Anne ja Tiina ja minä, mutta ihan hyvät treenit saatiin silti aikaan. Glendalle tallottiin joku 150-200metriä pitkä rata, kun kerran kisoihinkin on ilmoitettu... Vasemmalla etukulmassa oli umpparissa maalimies, josta ilmaisu eikä palkkaa. Tämän jälkeen muutama tyhjä, joista etukulman piston paikkasin, muuten teki aika kivasti. Sen jälkeen vasemmalla suora palkka, jonka jälkeen laitettiin oikealle ilmaistava maalimies. Tämä tuottikin ongelmia, pistotin kahdesti ensin oikealle ja kerran vasemmalle ja taas oikealle, ennen kuin mm löytyi. Ilmeisesti oli juossut aika läheltä, muttei ollut kuitenkaan käynyt ihan luona asti. Ilmaisu ja näyttö oli hyviä, kunhan ilmaisi. Viimeiseksi vasemmalla suora palkka.

Suhteellisen tyytyväinen olen treeniin, tuli näkyviin monta palkattomuudesta ja monesta tyhjästä tulevaa ongelmaa, eli Glenda ei totellut ihan niin hyvin kuin yleensä, kun huutelin takaisin keskilinjalle. Selkeästi sille tulee palkkaamattoman maalimiehen jälkeen kiukku päälle ja se koettaa tosissaan löytää maalimiehen. Mutta kun tulee muutama tyhjä, niin juokseminen menee päälle ja haistelu vaikeutuu... Kuitenkin oli hyvä, että se oikeasti työskenteli vaikean maalimiehen ja loppujen lopuksi sai siitä hyvän palkan. Positiivista oli myös, etten itse hermostunut, vaan maltoin laittaa välillä toiselle puolelle, enkä painostanut koiraa.

Kisat alkaa jo nyt vähän jännittämään, mulla ei ole kunnolla hajuakaan mitä pitäisi niitä ennen vielä tehdä, mutta onneksi saadaan ainakin parit treenit vielä alle...