Joop, eli tänään kisattiin haussa. En tiedä onko kauheasti edes mitään sanottavaa, mutta kirjoitetaan nyt jotain ylös.

Ensin henkilöetsintään, joka oli Haunisten käärmekalliolla ylhäällä. Glenda työskenteli mun mielestä hyvin, teki nättejä pistoja, työskenteli pääasiassa oikeaan suuntaan. Yhdessä kohtaa olin ihan varma, että oli maalimiehen hajulla ja lähetin muutamaan otteeseen, mutta ei sieltä mitään rullaa tullut. Ekan maalimiehen Glenda nosti n. 200metrin kohdilta oikealta ja tokan takakulmasta vasemmalta, eli etukulmaan vasemalle oli maalimies jäänyt :-(((. En tiedä mistä johtui, maalimiehen mukaan ei ollut käynyt lähellä vaan juossut vaan ohi, mahtoiko vaan olla tuulen väärällä puolella. No, ihan hirveästi ei harmittanut, kun teki kuitenkin suht kivasti töitä, mutta harmittaapa silti... Pisteitä saatiin kuitenkin 122 ja kehut tuomarilta, ainoa mistä huomautti oli, että koira vois tehdä vähän leveämpiä pistoja - tästä olin nyt ite tyytyväinen, että Glenda ei suhautellut mitään 50metrin pistoja, joten en tiedä jaksanko tehdä mitään asialle.

Henkilöetsinnän jälkeen ajattelin, että käydään esineillä ja jos saa sen 28, millä tulis 150, niin jatketaan tottikseen. Esineruutu olikin sitten päivän kohokohta, teki ihan superhienosti töitä, kolme esinettä nousi ja pisteitä täydet 30 :))). Tuomari kehui, että koira lähtee voimalla, reagoi esineisiin heti, ottaa heti ja palautukset tosi hienoja, harvoin kuulemma näkee koiraa joka palauttaa aivan pureksimatta :). Kehui vielä, että oli mukava päättää päivän arvostelun tähän suoritukseen. Hyvä Glenda, tässä on treenit tuottanut tosi hienosti tulosta!! :)


Eli sitten jatkettiin tottikseen, joka oli jotain aivan järkyttävän kamalan hirveää. Aloitettiin yksilöliikkeillä, sitten pidettiin taukoa ja lopuksi paikallaoloon, kun meitä oli kolme porukassa. Seuraamisessa lähti ihan toooosi huonosti liikkeelle, tai siis edisti aivan sikana ja oli sivusuunnassakin kaukana. Takaisinpäin tullessa vähän paransi, muttei ollut lähelläkään Glendan normaalia seuraamista. Istuminen oli nopea, valmisteleva kamalaa. Maahanmeno ja luoksetulo hyviä (jotain positiivista!), valmisteleva kamalaa. Seisomisen valmisteleva taas ok, kun tultiin eteenmenosuoralta pois päin, luoksetulo taas hyvä eteen, tämä hyvä! Tasamaanouto oli suht ok, toi hienosti eteen, mutta kun en oo irrotuksia treenannut kauheasti niin siitä pisteitä pois. Hypyllä hyppäs mennessä, mutta kosketti aika pahasti (este ylikorkea), kiersi takaisin ja palautti sivulle. Esteenkin kiersi takaisin, en tajua mitä mietti. Eteenmeno oli sitten hieno (yllätysyllätys, kun sitä koko ajan odotti...),mutta maahanmenoon kaksi käskyä. Paikkamakuussa oli kuulemma syönyt ihan antaumuksella heinää ja oli kääntynyt 90 astetta, kun palasin takaisin. Huhhuh mikä suoritus, hirveetä! Pisteitä tuli kuitenkin 77, ihan ihmeellisen paljon tuollaisella touhulla...

No joo, syyn on oltava siinä, että se odotti koko ajan sitä eteenmenoa, mutta pitäishän sen nyt kuitenkin jotain järkevää osata tehdä silti. Ihan surkeeta. Positiivista tottiksessa se, että teki luoksetulot varmasti eteen, yhden noudonkin. Surkeeta oli kyllä tällä kertaa aika huomattavasti enemmän kuin positiivista.

Henkilöetsinnästä positiivista on se, että nyt teki oikeasti töitä, vaikka se yksi ukko jäikin. Positiivista sekin, että pisteet riitti koulariin yhden maalimiehen jäädessä nostamatta. Pistot oli hyviä, eteenpäin ja pääasiassa tosi hyvän suoria ja syviä. Ilmaisut tosi hyviä ja näytöille vei hyvin. Eli jossain ollaan kehityttykin, en vaan tajua miten tää voi olla näin supervaikeeta, ettei niitä ykkösiä vaan millään tule, vaikka edelleen kuvittelen että me ollaan ihan hyviä :-(. Pakko se kai vaan on hyväksyä se tosi asia, ettei olla :-(((.

En nyt sitten tiedä mitä tekisi, toisaalta voisi vielä kokeilla piirinmestaruushakuja, jos kaikki menee putkeen niin suht hyvään tulokseen on mahdollisuus, toisaalta näitä epäonnistumisia tuntuu aina tulevan jossain ihan uudessa asiassa tai uudella tavalla... Enkä tiedä kehtaanko jäljellekään mennä tuollaisella tottiksella kisaamaan. Plaah, syvältä tää harrastaminen. Ehkä Pesti pääsee tosiaan kunnolla tositoimiin :).

Mutta jotain hyvääkin, treenikaverit Tikki ja Maria saivat ekan koularin ja samalla ykköstuloksen pistein 272! :) Onnea vielä! Luokan voitti treenikavereiden sukulaispoika Coxi ja Marianne&Juha, onnea heillekin vielä hienosta suorituksesta!

Onneksi Glendan pennut ovat alkaneet niittämään mainetta, niin ei meidän enää tarvitse :))