Vihdoin ja viimein saatiin lisätä nimen eteen tuo pieni kirjainyhdistelmä, jonka eteen on tehty töitä jo ihan liian kauan ;). Kisat olivat Raisiossa Haunisissa ja samalla piirinmestaruudet, hakukoirat suoritti ensin tottiksen, sen jälkeen esineet ja lopuksi henkilöetsinnän. Tottiksessa tuomarina toimi Jorma Lankinen, maasto-osuuksissa Mika Laaksonen.

Glenda teki yksilösuoritukset tottiksessa ensin, seuraaminen sen normaalia, tästä arvosanaksi erittäin hyvä ja tuomarilta kommentti, että hyvin tiivis ja välillä vähän jo koiran potkimista mutta makuasioita... Istuminen oli älyhyvä, erinomainen. Maahanmenossa tapahtui jotain omituista ja Glenda kävi maassa, kun lähdin juoksemaan, muuten ok. Tästä arvosanaksi ehkä tyydyttävä tai puutteellinen? Seisominen oli toinen omituisuus, koska menikin istumaan. Tosi kummallista, sillä kun on ollut ihan tosi varmat asennot ja just tällä viikolla niitä menin kehumaan :-D. Tasamaanouto ok, murinaa, taisi olla erittäin hyvä. Hypyssä hyppäs tosi hienosti mennessä, mutta takaisin päin loppui usko ja kiersi. Tuli kapulan kanssa ihan melkein esteeseen kiinni murisemaan ennen kuin kiersi, hassu koira. Tässä tuli myös suoraan sivulle. Estenouto oli erinomainen, tuomarilta erityiskehut hienosta luovutuksesta, wohou!! :) Eteenmeno hyvä, mutta TAAS kaksi käskyä maahan. Argh. Paikkamakuu erinomainen. Pisteitä 81, eli olin oikein tyytyväinen :)

Sitten esineisiin, Glenda oli taas oma hyvä kisaesinekoira ja toi kolme esinettä kolmella pistolla kahteen ja puoleen minuuttiin. Tästä olen kyllä ihan supersupertyytyväinen, koska tähän on tehty töitä ja paljon :).

Ja tässä vaiheessa jännitys oli jo aika karmea, toivoa kun kuitenkin oli, ilma oli vaan harmillisen tuuleton ja kohtuullisen kuuma. Edelliset kaksi koiraa olivat kuitenkin nostaneet kaikki ukot, joten toivoa oli senkin takia. Aloitin oikealta, kuten nykyisin aina, ja sinne tuli tosi oppikirjamainen hieno tyhjä. Sitten vasemmalle, tänne myös hyvänmallinen pisto ja sopivasti tuli takaisin juuri maalimiehen vierestä ja sieltä nousi heti eka mm ja iloksemme se oli vielä tuttu Katja :). Oli kyllä ihana tunne tajuta, että tällä kertaa olisi mahdollisuudet saada se ykkönen. Sen jälkeen tyhjiä tulikin 200 metrin krepille asti, oikealle puolelle vähän vajaita, joista korjasin pari. Onneksi olen oppinut unohtamaan täydellisyyden tavoittelun ja ymmärtämään, että koiran (etenkin kun on jo vähän kokeneempi ja iäkkäämpi) ei aina tarvitse tehdä ihan täydellisiä pistoja, jos tuntuu todennäköiseltä että e ihan oikeasti tietää ettei sinne kannata mennä... Toinen maalimies ja ilmaisu olivat ekan tavoin erinomaisia. Ja taas tuli tyhjiä ihan loppumerkin läheisyyteen asti, missä olikin vähän ongelmia. Tässä kohtaa Glenda ei sitten ilmeisesti irronnut tarpeeksi syvälle ja löytänyt maalimiestä, vaan jouduin aika monta pistoa tekemään molemmin puolin alueella. Lopulta kuitenkin tuli rullan kanssa, näytölle lähti kummallisesti vinoon ja välillä jo mietin että tekikö valeen, mutta niin vaan viimeinenkin piilo ja maalimies sieltä löytyi :)). Työskentelystä ja maalimiehestä tuli täydet, viimeisestä ilmaisusta (näytön takia, kävihän se näytöllä muuten pissallakin, olen vissiin aika huono nesteyttämään koiraa...) lähti neljä pistettä, eli henkilöetsinnästä 166 pistettä :).

Kokonaisuudessaan 196+81=277 pistettä ja vihdoin ja viimein se viimeinen ykkönen :))). Kyllä vaan olin onnellinen pisteet kuullessani, vihdoin voi lopettaa haun ;)). No ei vais, tuomari onnistui sen verran hyvin kehumaan että aloin jopa harkitsemaan josko ensi vuonna koettaisi kuitenkin lähteä SM:iin, onhan ne sentään Turussa... Koska kukaan ei saanut parempia pisteitä, niin piirinmestaruuspokaali lähti taas meille (harmittaa! :-D), eli samalla tuli piirinmestaruus.

Ja sitten kiitoksia: tämän päivän osalta ensinnäkin kiitos Iskälle, joka lähti ihanana ihmisenä kuskiksi ja seuraksi :). Kiitos Tanjalle, joka oli meillä nenänavaajana ja seurana ja kiitos hyville maalimiehille :-D. Kiitos toiselle Tanjalle, joka hieroi Glendan hyvään hyppykuntoon viikolla.

Suurimpana kiitos ihan kaikille meidän kanssa hakumetsässä olleille, teitä on useita kymmeniä! Suurin kiitos tietysti omalle hakuporukalle, joka jaksaa viikosta toiseen treenata meidän kanssa, vaikka välillä se ei ole ollutkaan niin helppoa. Meillä on ollut tosi suuri onni päästä mukaviin ja osaaviin porukoihin niin Turussa kuin Joensuussa asuessa, ei tästä olisi ilman mukavia ja taitavia maalimiehiä mitään tullut :). Kiitos myös kaikille, jotka ovat aikoinaan jaksaneet seisoskella esineruudun laidalla sen kymmenisen minuuttia ja odotelleet, että pieni musta tuo edes yhden esineen ;). Kiitos niille kaikille, joilta ollaan saatu vieraita esineitä ja tallausseuraa. Kiitos kaikille tottisseuralaisille ja henkilöryhmille ja noutokapulan lainaajille. Matka tähän on ollut pitkä ja aika kivikkoinenkin, sisältänyt monta lopettamispäätöstä sun muuta kriisiä, mutta loppujen lopuksi suurimmaksi osaksi aika metsässä on ollut oikein mukavaa :)

Erityisesti vielä kiitos Ilmarille, josta on tullut viimeisen vuoden aikana loistava esineruudun tallaaja. Kiitos Elsille, jonka kanssa on pohdittu lukuisat kerrat miksi koiraharrastus VOI olla niin vaikeaa ;). Kiitos Marialle ja Saakulle, joiden kanssa on kisattu ja ihmetelty haun saloja. Kiitos Glenda, joka on maailman paras, taitavin, nopein ;), innokkain ja hölmöin hakukoira. Se todella on ollut mulle aivan loistavasti sopiva otus, jonka kanssa on nyt kaikki tavoitteet saavutettu ja vielä paljon enemmän :). Ison iso kiitos Riitalle&Pekalle loistavasta koirasta!! Kiitos kaikille, jotka olette luottaneet meihin ja uskoneet, että tämä on vielä mahdollista. Ilman sitä olisin tuskin viitsinyt enää tänä vuonna kisata ja niin olisi tämäkin jäänyt kokematta :).

Heh, Glendan tullessa TVA:ksi kuvittelin, ettei kukaan pysty koskaan ylittämään kiitos-sanan määrää yhdessä viestissä, mutta taisin itse tehdä juuri uuden ennätyksen :-DD

Jaa, mitäs sitten... Ainakin parin viikon hakutauko, sitten syksymmällä toivon mukaan jälkikisoihin ja ensi vuonna etsintäkokeeseen. Tämän jälkeen kaikki on vain plussaa :). Niin ja tärkeimpänä: KVA-PIRSKEET!! :-D