Koirat ovat reissanneet tämän viikon ees ja taas väliä Turku-Kustavi, mutta aina kun ollaan oltu samalla paikkakunnalla, niin ollaan koetettu jäljestää Glendan kanssa ja Bestiksen kanssa tehdä sen omia juttuja. Viikonlopun olin kouluttelemassa Tuorlassa mainioita sennenkoiria jo toista vuotta peräkkäin, jos berneillä olisi vähän vähemmän karvaa ja kokoa, niin sellaisen voisi ottaa, luonteiltaan ovat tosi ihania :)

Yksi jälki tehtiin Haunisiin, kuusi keppiä, jana oikealle (mä oon huono tekemään vasemmalle, jos en ajattele, niin aina tulee oikealle...), vanhentui vähän reilun tunnin. Tämä oli Glendalle vaikea, koska metsässä oli tosi paljon risteileviä polkuja. Jana oli ok, keppejä nousi neljä, kerran hukkasi jäljen pahemmin, muuten suoriutui aika hyvin.

Samalla reissulla tehtiin molempien kanssa esteitä ja vähän muutakin, Glenda hyppäsi taas loistavasti mennessä mutta takaisin kiersi - antaa sen siis tehdä tätä. Bestikselle pitäisi pitää hyppysulkeiset.

Kerran jäljestettiin Saakun kanssa pellolla, Glendalle nameja sinne tänne ja neljä keppiä. Mun mielestä nää peltotreenit ei auta Glendaa ollenkaan, koska se hyörii ja pyörii aina namien päällä ja jäljestää lähinnä vinossa tai täysin sivuttain... Tulevaisuuden urana ei siis ainakaan ole FH-jälki ;). No, kolme keppiä nousi. Bestis on sen sijaan vähän parempi, ei nyt missään tapauksessa mikään kovin hyvä sekään... Sen jäljellä mittaa ehkä 70 metriä ja lopussa keppi, josta ilahtui taas kovasti ja otti suuhun itsenäisesti :)

Torstaina päästiin Iitun kanssa Paattisten metsään, Iitu teki meille jäljen, jana oikealle (hehheh), 7 keppiä, joista tarkoituksena nostaa 6, jos ei löydä keppiä nro 6 niin sitten seiskalle. Jana oli super, jäljestyskin pääosin tosi hienoa, suoritti mm. kohdan, missä ensin mentiin polulla ja polkujen haarautumiskohdasta polkujen väliin, tosi hienosti! Jes, hyvä Glenda! Välillä näki sammaleessa painautumia, eli pääosin oltiin tosi hyvin jäljen päällä. Yksi kulmahukka tuli ja keppejä nousi vain kolme tai neljä, en ole enää varma... Kutoskeppi kuitenkin, eli jätettiin seiskakeppi suosiolla metsään. 
Samalla reissulla tehtiin esineruutu, Glendalle pesusieni, tämä ok. Bestikselle nahkarukkanen sen nähdessä, sekin teki hyvin.

Tänään ajelin Nousiaisiin pienen jännityksen saattelemana, jostain syystä mua on alkanut vähän pelottamaan yksin lenkkeily korvessa. Oon käynyt viime aikoina yksin lenkillä vain tässä lähimetsissä, niin se on luultavasti syynä, nyt kuitenkin rohkaistuin :).

Glendalle tein neljä janaharjoitusta, joissa eri pituisia janoja ja jokaisen jälkeen aika pian keppi. Tässä ideana oli janojen lisäksi kepin arvon parantaminen ja ykköskepin nostaminen, eli leikittiin pitkään ja hartaasti kepeillä, syötiin nameja ja lopuksi leikittiin vielä pallolla. Kolme neljästä oli superjanoja, yksi vähän huonompi, kun tajusin vasta Glendan kanssa mennessä että olin tallonut taas kaikki niin, että lähdettäisiin oikealle... Oikeasyndrooma on vahvana. No, tein kuitenkin kaksi vasempaan, toinen onnistui tosi hienosti, toinen mun omasta hahmotusongelmasta vähän huonommin. Kaikki kepit nousi kuitenkin tosi hienosti, eli tavallaan 7/8 tavoitteesta saavutettiin, olen tosi tyytyväinen :))

Bestis on saanut tehdä tunaria!!! Aatelkaas, mä päätin ottaa tunarimöröstä otteen ja treenata Bestiksen kanssa tunaria, jotta en pilaa seuraavaa pentua ;). Ollaan aloiteltu ihan vaan oman etsimisestä, mikä sujuu jo aika hienosti. Bestis on myös tehnyt muita tokojuttuja, muuten sujuu hyvin, mutta hyppy on hankala.

 Jaa niin, Iitu neuvoi (myös) keppien noston parantamiseen niiden paikkojen merkkauksen, mutta mä olen itsepäinen enkä tahdo alkaa merkkailemaan - tahdon, että Glenda nostaa ne, koska se tahtoo niin... En sitten tiedä. Tänään oli kyllä toisaalta paljon parempaa keppityöskentelyä, kun katsoin aika tarkkaan mihin ne jätin, pidin aika paljon liinasta vastaan (koko pätkän ajan kylläkin), enkä päästänyt sitä kaahottamaan. Uskoisin kuitenkin, että kepit alkavat nousemaan varmemmin, kunhan saa koko hommaan enemmän rutiinia ja vähän rauhoittuu...?? Ajatuksia? Tänään oli kyllä janoillakin vähän rauhallisempi kuin yleensä ja teki tarkemmin hommia, eli ehkä se tosiaan alkaa rutiinin myötä vähän rauhoittumaan ja tekemään tarkemmin töitä...

EDIT: Tuli vielä mieleen, että Iitun tekemällä jäljellä kepit olivat tosi lahoja ja aika märkiä, sekin voi varmaan olla syynä, kun ei ne meinanneet nousta? Niihin tuskin tarttuu yhtä hyvin ihmisen haju? Tai näin ainakin voisi kuvitella...