Ja taas ensin potilaan kuulumiset, Glenda on kävellyt tänään ihan normaalisti, luultavasti voi hyvin olla rimadylin "ansiota", mutta oon silti tyytyväinen. Eilen se sai käydä pelkästään takapihalla (oli aika pettynyt elämäänsä...), tänään on päässyt jo tuohon n. 100metrin päähän pellolle hihnassa. Saa kuitenkin nyt vielä levätä rauhassa. Annoin kipeälle kohdalle eilen myös kylmähoitoa, Glenda on superkiltti, sen kun käskee pötköttämään ja laittaa pyyhkeen paikalleen, niin siinä se sit vaan odottelee ja ihmettelee :)

Bestis on saanut tokoilla taas, tänään tehtiin jo vaikeita isojen tyttöjen juttuja, mutta vitsit että se on taitava!! :)

Noudossa päästiin jo pari kertaa tekemään kokonainen nouto! Kylläkin ihan läheltä, mutta silti :)). Tosi hyvin on tajunnut nyt, tiukentaa otettaan kun näkee käsien lähestyvän, mutta irrottaa kuitenkin tosi nopeasti. Seuraavaksi pitäisi varmaan harjoitella se, ettei irrotuksen jälkeen saa heti alkaa juhlimaan, mutta ei sitä vielä.

Seuraamista tehtiin myös, se tuntui hyvältä, vaikea tosin sanoa kun ei ollut ketään katsomassa.

Maahanmeno liikkeestä hyvä, palasin sivulle asti palkkaamaan, ei hötkyillyt.

Seisahtumisia pari ensin liikkeenomaisena, ekalla pysyi hyvin, palkkasin vasta kun olin päässyt takaisin melkein sivulle asti. Tokalla kerralla liikkui vähän, mutta kun huomautin niin pysyi hyvin. Sitten vielä leikittiin seisomisleikkiä, eli siis pelkkää paikallaanpysymistä, missä pariin kertaan huomautin, mutta loppuun saatiin pari tosi hyvää onnistumista! Se alkaa siis ymmärtämään tämän, nyt se on vastannut ihan tosi kivasti treeneihin :)

Kaukoissa tuli esille tämän päivän ainoa kunnon ongelma, ei meinannut mennä maahan. Se siis tehotreeniin. M-I -vaihto sen sijaan onnistui hyvin ja malttoi pysyä hyvin istumassa.

Lopuksi muutama tunari. Nythän se on siinä vaiheessa, että mulla on ollut pihalla neutraaleja kapuloita kasa ja sitten olen aina ottanut uuden puhtaan kapulan omaksi ja piilottanut sen neutraalien kapuloiden lähettyville. Tämä on sujunut hyvin. Tänään päätin ottaa vähän lisää uusia kapuloita, sillä ajattelin, että ne pihalla kauan olleet haisevat varmaan aika erille, kuin uudet neutraalit. Ekalla kerralla Bestis vähän hämpsäisikin vieraita, mutta jatkoi kuitenkin hyvin haistelua ja toi oman :). Tokalla kerralla olin villi ja kokeilin ekaa kertaa sitä, että käännyn ennen käskyä sen sivulla. Tämä oli Bestiksen mielestä vähän erikoista, mutta teki kuitenkin hyvin - nyt ei reagoinut enää uusiin kapuloihin mitenkään. Kolmannella kerralla sen sijaan kokeilin (ilman kääntymistä) sitä, etten kehu sitä kapulan nostamisesta, vaan saa palkan vasta palautuksesta, tämäkään ei tuottanut ongelmia. Eli siis tästä opimme, että pitää vaihdella vieraita kapuloita useammin, mutta muuten jatkaa samaan tyyliin, kääntymisen ja kehun viivästymisen taidan ottaa jo mukaan. Vaikuttaa ihan hyvältä, kuulee oikein kun nenä tuhisee, mutta silti tämä tuntuu olevan Bestiksen mielestä tosi hauskaa :).

Loppuun pakko vielä kertoa Glendan leikkimisinnosta. Tai siis siitä, että se haluaa aina leikkiä kaikilla metsään tai muualle hylätyillä omituisilla tavaroilla. Vähän aikaa sitten se löysi metsästä rikkinäisen tyhjän kumisen uima-altaan, jonka kanssa oli tosi kiva touhuta. Tänään se löysi tien vierestä rikkinäisen sateenvarjon ja hyökkäsi kimppuun :)). Hyvin taisi ehdollistua siihen, kun aina pikkupentuna leikittiin kaikella kummallisella, ettei pelästyisi mitään omituisia metsästä löytyviä tavaroita.