Olen siis itse sairastanut koko viikon, maanantaista torstaihin vietin sängyn ja sohvan pohjalla, Ilmari sai hoitaa koirien viihdyttämisen. Perjantaina pääsin jo hieman ulkoilemaan, eilen tehtiin rauhallinen lenkki ja treenattiin ja tänään kunnon metsälenkki - vihdoin siis terveen kirjoissa, ainakin jos ei välitetä lukossa olevasta korvasta ja pienestä kurkkukivusta...

Eilen käytiin siis vähän tokoilemassa, Bestiksen kanssa suunnittelin treenin oikein etukäteen! Koetin puuttua ongelmallisiin liikkeisiin, tehdä enemmän pätkiä ja katsoa tasoa, näitä tehtiin:

- Seuraamista, jossa tavoitteena olisi mahdollisimman seesteinen ja tasapainoinen tekeminen. Pätkittäin tuntui jo tosi hyvältä. Osasta pätkiä en antanut lelua, vaan suulliset kehut. Lopuksi harjoiteltiin vielä askelsiirtymisiä, joissa voi huomata, ettei omena ole kauas puusta pudonnut. Pestikin siis vähän saattaa näissä vinkua, mihin toki puutuin heti. Muuten askeleet sujuvat aika hyvin, paitsi oletetusti ei peruuttaminen. Olenkin antanut sen vain korjata perusasennon uudelleen, enkä edes yritä vaatia peruuttamista, se olisi liikaa vaadittu.

- Luoksetulo ensin pitkältä matkaa maasta vauhtiluoksetulona, tämä tosi hyvä. Sen jälkeen kiertämisen kautta isohkoilla avuilla napakoita seisahtumisia ja maahanmenoja. Tykkäsin!

- Ruutua, jossa tavoitteena taidontarkistus, suunnitelmana oli siis se, että jos menee etukäteen rakennettuun ruutuun kisamatkalta hyvin, niin siirrytään merkin opetteluun. Bestis lähti kyllä tosi hienosti, mutta meni sivusta, eikä sitten osannutkaan hakea paikkaa vaan lähti palaamaan takaisin. Palattiin sitten taakse päin ja tein läheltä lähetyksiä ja paikan etsimistä, eli harjoitellaan vielä ruutua näin. Loppuun yksi pallolle meno.
Tässä taas huomaa Glendan ja Bestiksen eron, siinä missä Glenda lähestulkoon aina on posottanut ruudun takarajan yli ja Bestis helposti vähän etualalle.

- Lopuksi tehtiin noutoa. Ensin tasamaanouto, jossa perusasento vähän vino - korjasin tämän ja uusinnalla teki hienosti suoran perusasennon. Tämän jälkeen vähän ohjatun alkeita ekaa kertaa (muistaakseni) kapulan kanssa, nämä onnistui hyvin.

Glenda sai tehdä pientä häiriöseuraamista lelujen ja merkkien ympäri, ei ongelmaa. Luoksetulon pysähdyksiä myös kiertämällä, ei ongelmaa. Uudenmallisen idarin maa-is-sei -kuviolla, ei ongelmaa! (JEE!) Ohjattua, jossa palkkaa ensin merkiltä, ei ongelmaa, ja sitten eteentulosta, joka muistaakseni myös kelvollinen. Lopuksi vielä edestä sivulle siirtyminen, jossa päivän eka "ongelma", eli hieman vino perusasento, toistolla hyvä.

Olipa kivat treenit!

Näiden lisäksi käytiin pari viikkoa sitten treenaamassa tokoa, jolloin molemmat oli myös taitavia, mutten jaksa/muista kirjoitella tarkempia selostuksia.

Viime viikonloppuna molemmat tekivät myös esineruudun, jossa Glenda oli super, mutta Bestis ei irronnut tarpeeksi kauas ja polun yli, joten jouduttiin vähän hinkkaamaan. Mietin, että sen kanssa voisi tehdä nyt muutaman kerran niin, että vietäis yhdessä kaarella esine taakse, jotta menisi suoraviivaisemmin taakse. Tän oon ite mokannut tekemällä liikaa liian lyhyitä hakuja, mutta oikeastaan aivan sama :).

Ja näiden lisäksi Bestis on vihdoin alkanut hinkuttamaan kunnolla sisällä namikaukoja, kun vihdoin ja viimein ymmärsin, että sille kannattaa opettaa tekniikka niin että takapää pysyy paikallaan! Nyt ollaan jo hieman edistytty, se tekee siis n. 80% oikein, jos seison enkä istu maassa. Jes. Mutta, mitä tästä opimme on se, että seuraava koira aloittaa kaukotreenit heti pikkupentuna, koska aikuisen koiran kanssa se on vaikeeta. Mutta ihan kivaakin oikeastaan :)