Eilen käytiin pihakasvien ostomatkalla samalla Haunisissa treenaamassa vähän tokoa, molemmat koirat pääsivät tekemään.

Bestis teki avoimen luokan liikkeitä, treenattavaa seuraaville kerroille:
- seuraamisen poikittaminen
- maahanmenon vinous (mikä johtuu seuraamisessa poikittamisesta...)
- luoksetulon vauhti + pysähdys + perusasennon suoruus (nyt tulee siis jo ehkä vähän liiankin lujaa omaan fysiikkaansa nähden - pysähdys venyy pakosti)
- seisomisessa pysyminen, tosin ensimmäistä kertaa alkoi venkoilemaan
- noudossa törmäys, perusasentotreeniä enemmän?
- kaukojen eka nousu
- hypyssä istumaan malttaminen, nyt pomppi ees taas ilman istumista kertaalleen

Glenda sai humputella seuraamista, zetan, ohjatun (vino luovutus, hyi!), hyppynoutoa metallilla ja lopuksi eteenmenon, joka oli tosi hieno!

Tänään päivällä tehtiin ensin lenkin yhteydessä esineruutu, molemmille kaksi esinettä. Bestis sai nähdä, kun ensimmäinen esine vietiin, mutta toinen oli valmiina. Palkkasin sen tosin välissä, Glenda sai palkan luonnollisesti vasta molempien esineiden jälkeen.
Glendalla meni aikaa n. 1min 37s, se oli hieno, vaikka ehkä vähän liikaa juoksi, mutta ajallisesti ei kuitenkaan kovin kauaa :)
Bestis löysi ekan esineen heti ekalla lähetyksellä, toiselle tarvitsi muistaakseni neljä lähetystä, mutta ihan hienosti teki töitä ja lähti innokkaasti joka kerralla. Vähän se on sellainen, että haistelee minusta vain mennessä, mutta toisaalta lopulta löysi toisen esineen paluumatkalla. Bestis veti pistojen suoruudessa pisteet kotiin, se tekee ihan älyttömän hyviä pistoja, toisin kuin äitinsä nykyisin...

Illalla oli vuorossa toiset hakutreenit tälle keväälle, Bestis sai taas treenata pelkästään. Olikin muuten tehokkaat treenit, treenattiin viisi koiraa puolessatoista tunnissa!

Bestis otti taas matkalla ruumiin, mihin reagoi ihan kivasti, ja sen jälkeen kolme haamua. Kaikki meni hienosti, se tekee ihan luotisuorat pistot toistaiseksi! :)) Seuraavassa treenissä ajattelin uskaltaa kokeilla kahta haamua ja yhtä valmista, mikäli tuulee jotenkin järkevästi ja ollaan jossain kivassa maastossa.