Glenda on päässyt taas pariin kertaan tänä kesänä kesätöihinsä lammaslaitumille, mikä on ollut mukavaa. Tosin viimeksi yhdellä laitumella oli niin uskomaton määrä hyttysiä, että meinasi järki lähteä. Sen lisäksi laitumilla on tapahtunut kummia, mistä on lehdissäkin uutisoitu. Aika hirveetä :(. En uskalla enää mennä yksin laitumille, ties mitä siellä on :O.

Keskiviikkona käytiin hakutreeneissä, paikkana jälleen kerran lentokenttä, mutta nyt keskilinja eri suuntaan, eli "isoa tietä" pitkin. Molemmat koirat pääsivät hommiin, Bestis aloitti. Pistoja neljä, kaikilta suora palkka (ei hän muuta osaakaan) ja kaikki valmiina. Eka ja toka hyvin, molemmilla matkoilla hämypiilot, joihin ei reagoinut. Kolmas oli aika kiva, meni piilon (n. puoli välissä aluetta) ohi vasemmalta eli tuulen yläpuolelta, kävi takarajan tuntumassa ja tuli sopivasti piilon oikealta puolelta eli tuulen alta takaisin ja nappasi tästä hienosti hajun :). Viimeiselle yritin lähettää ilman kunnon virityksiä, kun sain kolmannelta piilolta tultua hyvän suoran linjan, mutta tässäkin asiassa Pöysti on äitinsä tytär - lähti vähän matkaa ja oli vähän kummissaan mitä pitikään tehdä. Kun otin kunnollisen lähetyksen, niin lähti normaalisti ja teki hyvän mallisen piston. Tällä kerralla oli nenä hyvin auki ja pistotkin aika normaalin mittaisia.

Glendan treeni meni näin: ensin vasemmalle tyhjä, mikä oli hieno, tosin aika leveä, mutta kääntyi hienosti oikeaan suuntaan takarajalla! Toinen oikealla umpparin vieressä, suora palkka täältä, hyvin. Kolmas sama puolivälin piilo kuin Bestiksellä, lähetin tarkoituksella Glendan vähän piiloa ennen, jotta saisin senkin ottamaan mm:n takaisin tullessa. Ja suunnitelma toimi hienosti, Glenda teki kauniin mallisen piston ja nosti mm:n hyvin :). Se meni ihan hirmuisen lujaa, mutta nenä oli silti hyvin auki! Täältä ilmaisu, joka hyvä. Viimeinen oli tosi hieno, lähetin taas vähän piiloa ennen, teki ihan täydellisen oppikirjapiston, eli suoraan takarajalle ja siellä hienosti oikeaan suuntaan ja suoraan maalimiehelle :)). Täällä mm oli uudessa umpparissa ja sieltä suora palkka.

Glenda on kyllä ihana, voi että sen kanssa on ollut nyt niiiin kiva ottaa aina silloin tällöin hakua. Nyt tuntuu, että kaikki sujuu ja menee hienosti - todennäköisesti, jos alkaisin treenaamaan kisoja silmällä pitäen niin keksisin vaikka mitä korjattavaa...Vähän aloin tosin jo suunnittelemaan tämän vuoden piirinmestaruuksiin osallistumista, mutta tuskin jaksan lähteä.

Tytöillä on haussa kyllä aika erilainen tyyli tai ainakin vauhti. Glenda näyttää Bestikseen verrattuna ihan hirveän nopealta, vaikka Bestiskin menee ihan lujaa laukaten, niin ero on silti mun mielestä tosi suuri. En tiedä onko Glenda nyt kasvattanut vauhtiaan, vai vaikuttaako se vaan Pestiin verrattuna supernopealta :). Nytkin mulla tuli suorastaan kiire huutaa se tyhjältä pois, kun se olisi hetkessä käynyt koko alueen läpi.
Glenda tuntuu myös menevän kuin ajatus, sen ohjaaminen tuntuu ihan hirveän helpolta.
Pahoittelut hehkutuksesta, mutta on ihanaa, kun vihdoin ja viimein voi nauttia siitä kaikesta työstä ja tuskasta, mitä Glendankin haku-uraan on mahtunut, ei tää nimittäin ihan helpolla oo käynyt...