Tessalla oli perjantaina 12-vuotissynttäripäivä, pikkuinen vanhus. Tepsu on ollut aivan loistava ensimmäinen harrastuskoira, se jonka kanssa on tullut opeteltua kaikenlaista ja jonka kanssa mentiin ympäri Suomea kisaamassa. Tepsu vietti synttäreitään rauhassa kotona, pitää nyt ottaa joku päivä siitä synttärikuva, nyt olen unohtanut kameran kotiin aina sen nähdessä.

Glenda ja Bestis pääsivät perjantaina mökkeilemään, perjantaina lähinnä vaan hengailtiin ja Bestis sai tutustua naapureiden koiriin, etenkin Ruuti-pennun (n. 6kk vanha bullterrierinarttu) se koetti leikkiä mutta kokoero on vaan vielä vähän turhan suuri ja leikit eivät olleet kovin tasaväkisiä. Mutta ihan hyvin muuten sujui.
Lauantaina B sai syödä aamuruoan taas jäljeltä, nyt eteni koko ajan oikeaan suuntaan ja muutenkin meni mun mielestä toistaiseksi parhaiten.
1548050.jpg
Sen jälkeen G sai tehdä keppijäljen, nyt tein niin että näytin Glendalle kun jätin kepit ja ne nousikin hyvin. Pitää ehkä tehdä tällaisia ihan irrallisia keppi-innostusjälkiä sille, että alkaa tajuamaan jotain kepeistä.

Bestis sai tehdä myös ensimmäisen esineruutunsa, tai lähinnä nenänkäyttöharjoituksen esineruutua ajatellen. Talloin sille pienen ruudun, johon laitoin hyvin piiloon kangassuikaleesta tehdyn solmun. Tultiin tuulen alapuolelta ja Bestis sai hyvin esineestä ja otti esineen suuhun ja lähti tuomaan mua kohti, tästä vaihdoin heti leluun.

Bestis sai myös leikkiä ja tehdä namijuttujaan, nyt keskityttiin erityisesti kahden pallon leikkiin joka alkaa sujumaan paremmin. Kuvia varten koetin myös opettaa odota-käskyä, ja vähän taisi pentu jotain tajutakin :).

Mökiltä suunnattiin hakutreeneihin, Glenda pääsi piiiiitkästä aikaa hakuilemaan kunnolla :).
Otettiin neljä pistoa, tokalta ilmaisu, muut suorapalkalla. Tokalle tarvitsi kaksi lähetystä kun ekalla lähetyksellä kaarsi vähän liian aikaisin alueella eteenpäin ja teki tyhjän, mutta muuten treenit sujuivat mukavasti. Glenda tosi oli loppupalkan kanssa vähän vaisumpi kuin yleensä, en tiedä vaikuttikohan kuumuus vai mikä. Mutta itse treenit menivät kuitenkin ihan normaalilla vauhdilla ja vireellä mun mielestä.

Tänään mentiin aamupäivästä Haunisiin tottistelemaan, Bestis sai taas tehdä perusasentoa ja eteentuloa, luoksetulon ja leikkimistä - taas erityisesti kahdella pallolla. Se on edelleen mainio.
Glenda teki ensin seuraamista yhtä aikaa kun ammuttiin, sen jälkeen vähän jääviä ja luoksetuloa, kaikki ihan ok. Tasamaanouto kahden kilon kapulalla taas hyvä. Hyppyä tehtiin ensin namilla ja sitten kertaalleen noutona, kerran kiersi takaisin päin mutta muuten ok ja hyppäsi hyvin ja ilmavasti. Lopuksi taas eteenmeno, valmisteleva taas huono kuten normaalisti, ja eteenmeno ihan ok, tosin ehkä kisamatkan päässä alkoi vähän kaartamaan kun ei nähnyt heti palloa.
Bestis kuuli myös ampumista (vasta nyt ensimmäistä kertaa mulle tulon jälkeen, nyt pitää ryhdistäytyä!), eikä juuri noteerannut, hyvä hyvä :).

Haunisista ajeltiin TSAUn hallille, kun olin luvannut kouluttaa tokoporukkaa. Paikalla oli vain kaksi koirakkoa, joten Bestis sai vielä vähän sielläkin leikkiä, se tuntuu kyllä nyt aika hyvältä.
Tanja tuli kentälle Kita-pennun (9vkoa vanha tervu) kanssa, joten lopuksi pennut saivat vielä telmiä, Bestiksellä oli kivaa :).

Olipahan aika treenipitoinen viikonloppu, huomenna voisi ottaa rauhallisesti...

1548053.jpg
Bestis nauttimassa mökkeilystä, siellä oli kivaa touhuta vapaana :)
1548056.jpg
Äiti ja tytär :)