Glendan eka jälkikoe oli tänään Ukissa, tuomareina toimi Markku Tauluvuori jäljellä ja tottiksessa ja Sauli Suvitie esineissä.

Ajeltiin koepaikalle hyvissä ajoin ja ehdin kyselemään tuomarilta kaikenlaista janan suorittamisesta jne, kun itseä ihmetytti tuo jälkikoe niin kamalasti :).

Sitten siirryttiin metsään, joka oli ihan korvessa. Voittajan ja avoimen koirat menivät ensin, me jäätiin tien viereen odottelemaan. Siitä taas hetken päästä siirryttiin omien maastojen lähelle ja odoteltiin ja odoteltiin. Tässä vaiheessa mietin, että hakukokeet on paljon hauskempia, kun saa ootella muiden kilpailijoiden kanssa ja koko ajan vähän tietää missä mennään, tuolla kun ei yhtään tiennyt missä vaiheessa tuomari menee ja koska mahtaa olla tulossa sinne päin.

No päästiin kuitenkin aloittamaan, Glenda lähti janalle hienosti ja nappasi jäljen hyvin oikeaan suuntaan - ja vieläpä vasemmalle! :) Eli en ole onnistunut sitä pilaamaan. Sitten mentiin varmasti, ekaa keppiä ehkä vähän haistoi, muttei jäänyt sen enempää ilmaisemaan, keräsin sen kuitenkin mukaan. Eka kulma oli tosi hyvä (koetoimitsijakin sitä jälkeenpäin oikein kehui, kun olivat vielä tuomarin kanssa menossa pois päin ja näkivät ekaan kulmaan asti hyvin). Toka keppi löytyi aika pian kulman jälkeen, tämän Glenda ilmaisi hyvin. Sitten nousi vielä muistaakseni yksi keppi siltä suoralta, jonka jälkeen taas kulma, jonka Glenda suoritti myös hyvin. Neloskeppi nousi myös hyvin, vitoskeppi sen sijaan ymmärtääkseni jäi aika sumppuiseen kohtaan, missä oli pieniä kuusia ja muutenkin aika ryteikköistä. Glenda vähän reagoi, kurkistin kuusien alle, mutta kun mitään ei näkynyt niin annoin sen jatkaa matkaa, kun oli kovin menossa. Mentiinkin vähän pidempi pätkä, vähän vaikeampaa maastoa jopa (ei nyt kovin hankalaa, mutta alku oli niin helppoa...) ja sitten tuli kutoskeppi. Jes, taitava Gemppu! :)
Katsoin kelloa ennen janalle lähtöä ja päästyäni metsästä kutoskepin jälkeen, siinä vaiheessa oli kulunut 11 minuuttia, eli kovin kiire ei tullut, kun saatiin vielä 10 minuuttia aikaa keppien palauttamiseen. Janalta mielestäni ihan ansaitusti täydet pisteet ja kepeistä 110, eli jäljen jälkeen oli jo koulariin tarvittavat 150 pistettä hallussa :)

Sitten tehtiin tottis, Glenda suoritti ensin, pariksi saatiin voittajaluokan bokseri. Seuraaminen hyvää, erinomainen. Istumisen teki jostain ihmeen syystä seisomisena, oli kuulemma ollut istumassa, mutta jäänyt seisomaan, tämä on Glendalle toooosi epätyypillistä. Kenttä oli tosi epätasainen, epäilen, että sillä oli pepun alla jotain istuutuessaan, mutta selittelyjä selittelyjä - pitäishän sen osata istua :). Arvosana varmaan puutteellinen, en ole varma... Maahanmeno ja luoksetulo ok, luoksetulossa olisi toivonut parempaa vauhtia loppuun asti, erittäin hyvä. Tasamaanouto erinomainen (tosin vähän murisi, hyvin vähän, mutta tuhma kuitenkin!). Hypyssä heitin kapulan ihan taivaisiin ja sieltä se päätyi ihan esteen sivuun, kuitenkin ihan pikkusen taakse. Ajattelin ottaa riskin, Glenda kiersi. Toisaalta oon ihan tyytyväinenkin, ettei sen tarvinnut hypätä, kun on niin kovin hankalaa se... Estenouto oli hyvä luovutukseen asti. Eteenmenossa seuraaminen rumaa (ei olla treenattukaan), eteenmeno hieno ja meni maahan!!! Jes, neljäs kerta toden sanoo ;). Tämä erinomainen kuitenkin. Paikkamakuu erinomainen. Paikkamakuussa koetin laskeskella, että jos tuomari on kiltti niin antaa vähän reilusti yli 70, mutta tulikin 83 :). Totesi arvostelun jälkeen, että jos olisit heittänyt paremmin, niin olisi tullut tosi hienot pisteet - eipä tiennyt, että Glenda olisi kiertänyt ;).

Esineruutuun viimeisenä aika luottavaisin mielin. Lähetin Glendan suht keskeltä, yksi pisto ja esine, 30 pistettä :)

Yhteensä siis 83 + 180 eli 263 ja koulari JK1 :)). On se Glenda vaan supertaitava pieni koira! Tälle vuodelle tuskin ehditään enää avoimeen, mutta ens kesänä sitten ainakin jäljellä avoimeen ja etsintäkokeeseen :)