Tänään oli suuri päivä Bestikselle, hän aloitti nimittäin tokokisauransa! Päästiin varasijalta kokeeseen, onneksi tieto tuli jo viime viikolla niin ehdittiin edes vähän valmistautumaan. Jännitystä oli silti ilmassa tänään, sillä Pesti päätti pantata isompaa hätää koko päivän ja se alkoi pikkaisen stressaamaan... Tästä johtuen käytiin moneen kertaan kävelyllä ja leikkimässä ja treenaamassa ja lopulta aloin jännittämään sitä, jaksaako se enää kokeessa.

Kisapaikkana toimi TSAUn halli Liedossa, tuomarina Kari Kielo. Alokasluokkaan osallistui vain 7 koiraa, joten paikkamakuut tehtiin mukavasti kolmen ja neljän koiran ryhmissä. Me päästiin kolmen koiran ryhmään ja reunimmaisiksi. Luoksepäästävyys meni hienosti, Bestis meni hieman vastaan, mutta oli ihan maltillinen. Tästä 10. Paikkamakuussa annoin varmuuden vuoksi aika voimakkaan käskyn, Pesti makasi vähän vinossa, mutta makoili tosi rauhallisesti. Mulla jalat alkoi tuntumaan lähinnä ylikypsältä pastalta puolessa välissä, mutta pysyin pystyssä :). Pisteitä 10, koko ryhmä makasi hienosti - jes!

Tämän jälkeen jännitys vähän helpotti ja vielä enemmän helpotti, kun Pesti sai tehtyä isomman hätänsä ulos ennen omaa suoritusvuoroansa. Hihnassa seuraaminen oli tavallista Pestiä, ei suurempia kommelluksia, pisteitä 8,5 ja kommenttina, että on turhan innokas. Taluttimetta seuraamisesta Kielo sanoi, että Pesti yritti näpsiä mua, mutta kehänlaidan tarkkojen silmien mukaan ei, mutta enpä voi tietää. Yleensä se ei kyllä pure, mutta onhan se aika innokas tosiaan... Pisteitä 7,5 ja Kielolta kommentit, että harvoin saa sanoa, että koira on turhan innostunut, mutta nyt on. Maahanmenossa meni maahan ihan vinoon, mutta tosi nopeasti. Perusasentoonkin nousi hyvin, pisteitä 8,5. Luoksetulo oli hyvä, vauhdikas ja iloinen, singahti sivulle vauhdilla, mutta pönttö jäi seisomaan, omituista. Pisteitä 9, mikä mielestäni aika reilusti... Liikkeestä seiso oli hyvä, paitsi että se perusasento oli taas hankalaa, pisteitä 9. Etukäteen pelätty hyppy oli hieno, Pöysti leiskautti yli niin että olisi varmaan ylittänyt 50cm korkeankin esteen komeasti :)). Seisahtui taas tosi hienosti (takatassut vähän vinosti...), mutta TAAS se perusasento jäi tekemättä, nyt annoin toisen käskyn kun liikkeenohjaaja ei sanonut mitään, pisteitä jälleen 9.
Kokonaisvaikutus oli 10, mikä mielestänikin ihan ansaittu :)). Kieli kehui kovasti Bestiksen innokkuutta ja totesi, että asenne on 100% :)

Loistavan taitava Pöysti - tämä on pieni askel Suomen bc-kannalle, mutta suuri askel Pienelle Urhealle Bestikselle :)).