...oli tämänpäiväisen jälkitreenin idea ilmeisesti. Koirat ovat siis olleet tänään Turussa, joten lähdettiin Elsin kanssa jälkimetsään. Elsi talloi Glendalle jälleen jäljen ja mä Hopulle, Glendalle tarkoituksena vähintään 500 metriä pitkä jälki, jolla 7 keppiä, muutama kulma ja janalta vasemmalle. Hopulle myös noin 500metrin jälki ja 8 keppiä, joten aika samanlaiset oli tarkoitus tehdä.

No, mä palasin Hopun jäljeltä (jonka matkalla oli aivan täydellisen näköisiä kanttarelleja, mutta en nähnyt niitä enää, kun ajettiin jälkeä :-( ) ja aloin odottelemaan Elsiä. Meni 5 minuuttia, 10 minuuttia ja edelleenkään ei tapahdu mitään. Otin koirat ulos autosta ja lähdin kävelemään tietä pitkin ja päätin huudella KOVAA. Ei mitään. Koetin toki myös soitella, mutta koska Elsi ei vastannut niin päättelin, että puhelin on autossa. Menin välillä aina takaisin autolle, jotta näen onko palannut sinne jotain toista kautta. Ei ollut. Ja taas takas ihmettelemään ja huutelemaan. Loppujen lopuksi soitin jo Ilmarille, että lähtee toisella autolla paikanpäälle, jotta päästään ajelemaan ja etsimään Elsiä siten - mun auto kun oli tietysti Elsin auton takana tienreunassa. Soitin vielä isällekin ja kysyin sattuisiko olemaan lähellä, jos pääsisi avuksi, ei ollut. Just kun ajattelin, että seuraavaksi siirryn soittamaan auton torvea, niin Elsi käveli kuin kävelikin tietä pitkin kohti autoja. Jes! :) Koko jäljentallausmatkaan meni yhteensä aikaa noin 50minuuttia, huhhuh. Elsi ei ollut siis jäljen lopun jälkeen löytänyt oikealle hiekkatielle, vaan toiselle tielle, jolta piti tulla metsän läpi oikealle tielle ja sitäkin vielä kävellä pitkä pätkä. No, eipähän tarvinnut miettiä mitä tehdään jälkien vanhenemisen ajan...

Hoppu ajoi ensin omansa, sitten oli Glendan vuoro. Lähdettiin molemmat jäljelle, jotta ei tarvi eksyä yksin ;). Jana oli taas yhtä sähläystä, ensin Glenda lähti ihan liian aikaisin tutkimaan jotain - kutsuin takaisin. Toisella lähetyksellä lähti hyvin, mutta liina oli ihan solmussa, joten pätkäsi ikävästi - ei kun takas. Kolmannella kerralla sentään hyvin, mutta vähän matkaa janasta pääsi liina irti ja sitten mentiin... Vauhtia oli aivan liikaa ja eka keppi jäi matkalle. Tästä siis opin, että mikäli liina lipeää irti niin pitää pysäyttää koira, ei tuolla vauhdilla nouse kepin keppiä (eli Glenda ei todella mene aivan kuin juna...). Kakkoskeppi nousi hyvin, sen jälkeen taisi olla vähän hankala kulma, jonka suoritti kuitenkin hyvin. Kolmoskeppi jäi taas, nelonen ja vitonen nousi, vitosella teki erityisen hyvin mun mielestä töitä löytääkseen. Kutoskepin yli mentiin taas ja seiska oli samantapaista työskentelyä kuin vitonen. 4/7, vois sitä paremminkin mennä pari viikkoa ennen koetta, mutta en ole silti ollenkaan huolissani tästä. Takaisin saatiin taas tarpoa oikeinkin huolella, mutta onneksi matkalta löytyi hyvä pussillinen kanttarelleja, myös ehkä suurin mitä olen koskaan nähnyt!

Bestis sai tehdä päivällä tokoa, tein lähiparkkiksella palkatta putkeen seisomiseen asti, ihan hyvin pysyi vire ja aika hyvin meni liikkeetkin lukuunottamatta luoksetuloa. Siinä sillä on nyt joku epävarmuus (ilmeisesti ei ole virittelystä huolimatta aivan varma koska on paikallaanpysymistä ja koska luoksetuloa) ja puolessa välissä matkaa, samoilla kohtia missä liikkeestä maahanmeno tehtiin, ensin seisahtu ja sitten meni maahan. Seisahtumisesta palkkasin heti, sen jälkeen tehtiin vielä pari pätkää seuraamista ja seisahtumista eri tavoin. Seisahtuminen on nyt taas onnistunut aika varmasti, mutta välillä Pesti kyllä kokeilee vähän kaikenlaista - sivuun hypähtelyä, peruuttamista, perään hipsimistä jne. No, kai se siitä rauhoittuu.

Olen viettänyt tänään lomapäivää tutkien bc-sukuja, uroksia ja pentueita, kauhea pentukuume vaivaa! :)