Eli siis Glendalla ilmeisesti on lihasrevähdys eilisten agilitytreenien johdosta, se raukka meni putkessa ihan mukkelis makkelis :-((. Oli vielä illalla ihan kunnossa ja loppulämmittelyssä ei huomannut mitään, mutta aamulla könkkäs aika pahasti. Annoin sille sitten Bestikseltä jääneistä Rimadyleistä helpotusta ja nyt ollaan kylmähoidettu kipeää kohtaa. Tällä hetkellä liikkuu sisällä aika hyvin, mutta saa olla nyt viikon levossa + rimadyl-kuurilla. Reppana :-(. Se ei ole koko elämänsä aikana könkännyt noin pahasti, että sinänsä on ollut tosi hyvä tuuri, mutta kaameaa on katsoa, kun toiseen sattuu :-(. No, onneksi olen aika optimistinen, kun syyn pitäisi olla ihan selvä, eli toivottavasti menee ohi levolla. Hieronta-aikakin saatiin heti seuraavalle viikolle, kiitos jälleen Tanja :)

Eilen ehdittiin treenaamaan, päivällä tein jäljet, tällä kertaa myös lainakoira Omielle helpon pentujäljen.

Herra O. sai tehdä noin 20 metrin jäljen helpolla metsäalustalla, joka askeleella nami, loppuun laitoin kokeilun vuoksi kepin. Tosi hienosti teki töitä, nuuskutus kuului hyvin :). Pari kertaa vähän ihmetteli, mutta hyvin jatkoi matkaa ja pysyi mun mielestä oikein hyvin jäljen päällä. Keppi ei kiinnostanut yhtään, tämä nyt ei mitään haittaakaan, kunhan ajattelin kokeilla josko se sen huomaisi. Kauhean samantyylinen jäljestäjä oli mun mielestä kuin Glenda, eli tosi työorientoitunut ja olisi jäljen loppumisen jälkeen vaan halunnut jatkaa tekemistä :)

Bestis teki noin samanmittaisen, mutta hänelläpä oli jo tyhjiä askeleita! Ohhoh :). Lopussa keppi. Bestis ei sitten taas kiinnity mun mielestä ollenkaan niin hyvin jälkeen kuin G+O, vaan vähän enemmän humputtelee, mutta ihan hyvin meni silti. Se sitten taas nostaa kepit tosi hyvin ilman opettamista, on niistä hirveän innoissaan. Mä oon tulkinnut tämän itse niin, että kun sen mielestä se jäljestys itsessään ei ole niin jännittävää, niin malttaa helpommin huomata kepitkin, enpä tiedä miten sitten on. No, jatketaan kokeiluja, ensi kerralla vois laittaa vaikka parikin keppiä ja vähän pidemmän pätkän.

Glenda teki kaksi janaa, kumpaankin suuntaan, aika lyhyet jäljet siihen päälle ja molemmissa yksi keppi lopussa. Kummassakin meni vähän jäljestä yli, ennen kuin lähti jäljestämään - vauhtia ihan liikaa ja oltaiskohan treenattu liikaa pitkiä janoja? No, kepit nousi hyvin, eli ihan ok treeni kuitenkin :)

Bestis sai tokoilla agilitykisoissa parkkiksella, teki tosi kivasti seuraamista, ei häiriintynyt juuri yhtään ihmisistä ja koirista. Seisahtuminen on nyt ollut aika ok myös. Kaukoissa se ei malta pysyä asennossa kovin kauaa, tämä tehotreeniin. Liikkeestä maahanmenoja myös muutama, ok.

Myöhemmin se sai tehdä vielä toisen session ennen Glendan agilitytreenejä, tässä keskityttiin noutoon, tai lähinnä siihen luovutusasentoon ja pitämiseen. Nyt tuntui menevän jo aika hyvin, tein Annen ja Marian neuvomia kapulan "vetoja", joissa siis otan kapulasta kiinni ja samalla annan noutokäskyn ja vähän vedän pois päin kapulaa. Nämä ovat auttaneet hyvin! Kiitos! Elina vielä katsoi ja antoi vinkkejä, hyvähyvä.

Pestiljooni pääsi tekemään myös vähän vauvojen agilityä, ajatuksena koordinaation parantaminen, pikkuisella oli oikein hauskaa ja taitavasti hän teki sekä putkea (ihan pitkänä jo, wau!), vauvojen keppejä ja aata. Olipa hauskaa :)

Glenda oli myös tosi taitava agilitykoira, on se vaan ihana :))). Harmi vaan, että meni loukkaamaan, toivottavasti tulee kuntoon. Ja taas, täytyy nyt seurata tuota sen agilityuran jatkoa, toivottavasti saa vielä tehdä, kun tykkää siitä niin kovasti.

Lopuksi vielä juoksukuulumisia: Bestiksen juoksu on loppu, se ei ole tiputtanut enää moneen päivään (aloitti 25.9. eli aika lyhyt juoksu mun mielestä - hyvä niin!) ja Glenda sen sijaan aloitti viime yönä, fiksu tyyppi, kun sovittaa tauot hienosti päällekäin :)