Saatiin kisapaikka Tampereelle etsintään alokkaaseen, kiitos Kaarinalle! :) Näin ollen tänään treenattiin (taas) etsinnän juttuja :). Tarkoitus oli vain jäljestää, mutta kun oli niin kiva ilma, ei mikään kiire ja mukava seura, niin tuli tehtyä enemmänkin.

Glendalle poljin eka jäljen painumaan, jotta ehtii taas vanheta rauhassa. Pituutta oli varmaan joku 350-400 metriä (mä oon niiiin huono noissa matkoissa...) ja keppejä laitoin kolme + yksi loppuun "varmistukseksi". Taas kreppasin keppien kohdat. Kulmia tuli kaikenlaisia useampia, jana (tähänkin taas...) vasempaan, noin 10-15 metrissä.

Jana oli hieno mun mielestä, lähti varmasti. Teki tosi hienosti töitä koko jäljen, muutamia kertoja pyöri, muttei pahasti. Kepit nosti itsenäisesti, turhaan siis kreppasin :). Tänään oli vauhtikin tosi optimaalista, eteni sujuvasti, mutta mä pystyin kävelemään perässä ja jos liina tippui niin sain siitä ongelmitta kiinni. Kerran talloin liinalle ja Glenda katsoi mitä ihmettä touhuan, jatkoi kuitenkin itse matkaa. Jätettiin vika keppi nostamatta, kun olin niiiin tyytyväinen kolmannella kepillä :))
Annelta tuli tosi hyviä huomioita ohjaamiseen, Glendaa kehuttiin :). Tässä itselle muistiin:

- kehumiset vasta, kun koira on kiinnittynyt takaisin ja kunnolla jälkeen, odota siis kulman jälkeen vaikka 5 metriä ennen kehumista

- pysähdy, jos Glenda alkaa tarkistamaan

- mene kuitenkin perään, jos selkeästi lähtee jäljestämään vinoon

- selkeämpi käytös muutenkin noihin touhuamisiin, pitäis oikeasti itse miettiä miten toimia, nyt mä lähinnä vaan kaahotan itekin

Olin kyllä ihan supertyytyväinen tähän jälkeen ja nyt onkin taas sellainen olo, että kyllä me sinne avoimeen lähdetään kokeilemaan :).

Sitten tehtiin tarkkuus, jossa tällä kertaa siirsi esinettä ennen kieppiään ja sitten palasi takaisin. Tuli kuitenkin aika nopeasti. Vaikuttaa olevan paineessa, on itse asiassa vähän samantapainen kuin aikanaan tunarissa. Höh.

Seuraavaksi tehtiin pudotettu kahdesti. Molemmilla kerroilla jouduin huomauttamaan jätättämisestä (tää on niiiiin kummallista! :D) ja palkkailin hyvästä yhdessä-kävelystä. Molemmilla kerroilla lähti tosi hyvin ja lujaaaaa, ekalla kerralla meni tosin vähän sivuun (tiputin esineen metsän puolelle ja käveltiin pellolle lähettämään, selkeästi luuli esineen olevan pellon puolella), mutta haki itse ilman mitään apuja esineen kuitenkin hyvin. Tokalla kerralla paahtoi vähän yli, reagoi kuitenkin nopeasti. Hyvä siis :))

Sitten ahneena, tyhmänä, tein vielä tarkkuuden. Nyt toohotti ja ihmetteli, siirsi esinettä, pyöri, siirsi taas esinettä, pyöri, söi ruohoa, aika lailla kaikkea sijaistoimintoa. Typerää, harmittaa kun en tajua miksi on niin epävarma. Oottelin kuitenkin kaikessa rauhassa, kun en tahdo sitä turhan paljon neuvoa, ettei se aiheuta taas lisää epävarmuutta. Lopulta menin kyykkyyn ja laitoin käden alas vinkiksi, kohta esine tulikin käteen ja siitä samantien pääsi Glenda pallolle. Leikittiin sitten kunnolla jättipallolla pokspoks-leikkiä ja mä hieman pohdin miten jatkaa. Kokeilin sitten uusiksi niin, että laitoin esineen ihan lähelle, otin virittelyt mutten antanut käskyä ja menin taas kyykkyyn odottelemaan. Nyt toi esineen tosi nopeasti  ja pääsi taas jättipallolle, jonka kanssa leikittiin taas reilusti. Pitää nyt tehdä tota jonkin verran, jotta saan painetta vähän pois. Edelleenkään en oo kisan suhteen tuosta kauhean huolissani, mutta oishan se hyvä saada kuntoon.