Tänään päästiin pitkästä aikaa koirien kanssa treenaamaan, kun kerrankin on perjantaina vain lyhyt iltavuoro töissä ja koska perjantait on opiskeluvapaita, niin piti käyttää sitten hyödyksi vapaa aamupäivä :). Muuten on aamupäivät menneet enemmän ja vähemmän yliopistolla ja iltaisin on niin pimeää, että hyvä kun jaksaa lenkille lähteä.

Aloitettiin tallomalla jäljet, mä tein Bestikselle kahden kepin lyhyen jäljen niin, että nameja oli alussa ja keppien välillä vähän. Omie pääsi taas pitkästä aikaa myös, sille pellolle n. 50 metriä pitkä jälki, joka askeleella namia ja lopussa vinkulelu. Omie oli ihan super, meni tosi tarkasti ja rauhallisesti, eteni hyvin suoraan. Nameja jäi kyllä jonkin verran, mutta se nyt ei haittaa mua. Sille varmaan vois nameja vähän vähentääkin, kun on niin hyvin jäljen imussa ja ei niin ahne.

Bestiksen jälki meni ihan pyörimiseksi ja hyörimiseksi, se ei vaan oikein osaa ja malta. Kepeistä kyllä taas ilahtui. Jatkan kuitenkin varmaan tällain epämääräisesti, kun en jaksa talloa kunnollisia peltojälkiä, kun nekin menee kuitenkin ihan sähellykseksi.

Nuorison jälkien jälkeen siirryttiin hallille, Glenda sai tehdä eka, meni nyt aika hienosti :). Sitä on kyllä kiva katsoa, kun on niin innoissaan, kun on taas päässyt tekemään. Ja mäkin opin uutta, nyt tiedän suurinpiirtein mitä tarkoittaa twisti ja layerointi!

Bestis sai tehdä lasten keinua ja hyyyvin matalilla rimoilla vähän kääntymistä, hyvää koordinaatioharjoitusta. Myös muutaman kertaan putkea, ensin kaarella oleva putki oli vähän jänskä, mutta parin kerran jälkeen meni jo hienosti :)

Agilityn jälkeen Bestis sai tehdä vielä pari tunaria, jotka meni ihan käteen, se oli aivan pihalla. Paikka oli ehkä vähän turhan haiseva, eikä nyt olla kauheasti tehty, joten taisi olla aivan liian vaikea. No, jatketaan harjoituksia.

Sitten siirryin Glendan jäljelle, Elina oli tallonut hyvän pitkähkön viiden kepin jäljen. Hyvin nappasi jäljen oikeaan suuntaan ja lähdettiin menemään. Kuitenkin ehkä jo 150-200 metrin jälkeen ilmeisesti lähistöllä olevan talon (?) koira tuli aika lähelle haukkumaan, joten me otettiin hatkat alle, ettei tule mitään ongelmia. Harmittaa, mutta ei auta, mä oon pelokas irtokoirien kanssa, etenkin kun on yksin metsässä.

Glenda sai sitten tehdä muutaman tunarin (!!), jotta saa syötyä aamuruokansa, jonka piti tulla jäljeltä. Nää meni aika hyvin, taidan jatkaa kokeiluja.

Bestis sai tehdä vielä uudestaan tunareita, nyt se oli paremmin mukana. Tehtiin myös maahanmenoja liikkeestä, joissa ekalla jäi seisomaan. Tosi vaikeeta löytää tasapainoa tähän... Nouto, seisahtuminen ja kaukot oli sen sijaan tosi hienoja :).

Glenda teki vielä lopuksi pari normaalia noutoa, koska halusin kokeilla sekoittaako tunari (siinä tulee innokkaasti sivulle) eteentulemista. Ei sekoittanut, tuli tosi hienosti silti eteen, hyvä Gempu! :)