Päätin lähteä sunnuntaina ihan ex tempore hakutreeneihin, kun varttia ennen treenien alkua muistin sellaisten olevan. Otin molemmat koirat mukaan, enkä ollut etukäteen päättänyt kumman treenaan, mutta lopulta sain treenata molemmat, jee.

Glenda aloitti oikealla etukulmalla haamuna ja ilmaisulla, tämä hyvin. Vasemmassa etukulmassa taas haamu, mm meni kulmasta muutaman metrin eteenpäin, kulmassa hämypiilo. Glendapa teki typerästi, eli otti rullan piilon kohdalla, mutta kiersi mm:en kautta takaisin ja näytöllä vei suoraan mm:lle. Eli turhan aikaisin taas otti rullan, nyt päätin laskea tuon sellaiseksi enkä valeeksi... Kai pitkä tauko ja haamut + tuollainen tilanne oli vähän turhan omituinen yhdistelmä. Otin sitten suunnitelmasta poiketen vielä kuitenkin yhden piston ennen viimeistä mm:stä, tässä hämypiilo matkalle ja mm sen taakse reilummin. Ekalla pistolla teki tynkäpiston (kylläkin hämyn ohi, ilman ongelmia), sillä taisi saada hajun jo toisella puolella olevasta mm:stä, mutta uusinnalla meni hyvin maalimiehelle asti. Viimeinen mm valmiina, tämä ilman ongelmia.

Bestis pääsi myös ekaa kertaa sitten halvaantumisen hakuilemaan, ennen sitä oli tehnyt ihan muutaman tuuli-ilmaisun, eli mulla ei ollut hajuakaan mitä pitäisi tehdä. Eka otettiin tuuli-ilmaisuna, tässä oli selkeästi vähän pihalla. Toinen haamuna, jossa taas vähän ihmeissään, otti pallon ja lähti mm:ltä takaisin. Vika peräänlähtönä, mm:llä kaksi palloa ja nyt olikin hauska jäädä pelaamaan :). Eli palkkana pitäisi käyttää kahden pallon leikkiä, mutta treenitapaa voisi miettiä, jos käydään vielä treeneissä.

Lopuksi tehtiin vielä esineruutu, Glendalle esineet valmiina kulmissa, nostettiin vain toinen. Tämä hyvin. Pesti sai hakea sen toisen, sillä on vielä selkeästi vaikeeta edetä tarpeeksi kauas, kun oon tehnyt pääasiassa vain n. 30 metrin syvyisiä esineitä sille, mutta kun lähettelin lähempää niin hienosti paikallisti ja nosti :)).
Olipa hauskat treenit, kiitos maalimiehille ja seuralaisille! :)