Eilen treenattiin kunnolla pitkästä aikaa, muuten on tammikuu mennyt enemmän ja vähemmän ollessa. Lenkillä ollaan toki pakkasten salliessa käyty, mutta treenaamaan ei olla jaksettu kotipihaa kauemmas lähte, paitsi viime viikonloppuna kun vähän treenattiin agikisojen yhteydessä, siitä ei kuitenkaan sen ihmeellisempää kertomista.

Eilen kuitenkin kävin läheisellä parkkiksella, löysin sen vasta vähän aikaa sitten. Siellä on hyvä luminen pohja (Pestin kanssa en uskalla treenata liukkaalla), hyvä valo ja yleensä tosi tyhjää.

Pesti aloitti seuraamisella, olen koettanut saada sitä vähän taaemmas ja rauhoittumaan. Nyt se kuitenkin ekaa kertaa virallisissa treeneissä vähän äänteli, siitä toruin ja kun teki rauhallisemmin niin kehuin ensin rauhassa ja sitten sai itsekseen riekkua lelulla. Namilla ois varmaan hyvä ottaa, mutta kun en ite siitä tykkää, niin pitkitän sitä niin kauan kuin mahdollista ;)

Maahanmenot oli nyt tosi nopeita, olen niitä ottanut kotipihalla vähän enemmän ja paremmilla avuilla, nyt oli tosi hyviä ilman apujakin.

Luoksetulossa porsas päätti varastella, joten harjoiteltiin paikallaan istumista. Myös pari vauhtiluoksetuloa ja yksi läheltä sivulle asti, nyt alkaa tulemaan melko korrektisti perusasentoon.

Seisahtumista tein ilman apuja, vähän pelotti onnistuneiden maahanmenojen jälkeen mitä tapahtuu, mutta nyt vaikuttaisi että nämä ovat kunnossa.

Noutoa ensin kokonaisena, tämä ihan ok. Sitten sai juosta lelulle heti noston jälkeen ja lopuksi vielä läheltä ilman odottamista perusasentoon tuloa. Tykkään Pestin noudosta, menee ja palauttaa aika samalla vauhdilla, on tosi innostunut kapulasta, muttei tee mitään hyökkäyksen tapaistakaan kapulaa kohti. Saattaa kyllä matkalla pomppia, mutta sillä ei kuitenkaan tarkoituksena ole lennättää kapulaa - toisin kuin äidillään.

Lopuksi harjoiteltiin vielä ruutua, olin rakentanut ruudun ennen treeniä Pestin ollessa autossa. Taas vähän pelotti, kun edellisestä ruututreenistä on jonkin verran aikaa, mutta sinne sinkosi reippaasti! :) Vähän joutui etsimään lelua, mutta hyvin meni kuitenkin. Tein toisen toiston samaan kaavaan, eli jätin lelun ilman että Pesti näki, tämäkin hyvä! Lopuksi halusin kokeilla osaako seisahtua ja tämäkin onnistui, tosin pysähtyi vähän ruudusta yli, mutta se menee mun piikkiin, kun en ole pitkiin aikoihin harjoitellut voi-ruudun hahmottamista - enkä osaa yhtään ajatella miten Bestis osaa pysähtyä.

Glenda teki seuraamista, joka vaikuttaa nyt jostain syystä aika mukavalta. Kummallista, että kerrankin treenitauko sillä on tehnyt tosiaan hyvää, ei ilmeisesti ollut Tampereen mukava seuraaminen pelkkää vahinkoa :)

Luoksetuloja otettiin ekaa kertaa (en ole tosiaan jostain syystä koskaan ennen tehnyt, kummallista) jalkojen läpi juoksuna, jos saisin vielä vähän vauhtia luoksetuloihin.

Noutoa tehtiin myös, eri variaatioin, ideana ettei alkais himmaamaan kauheasti ennen eteentuloa.

Ja vikaksi pistettä ja ruutua, ekalla kerralla olin jättänyt pallon pisteen taakse varmaan metrin päähän, kuitenkin aika kauas, Glenda ei millään huomannut sitä, vaan nökötti vaan pisteellä tosikkona. Toistona sitten pari kertaa niin, että jätin lelun sen nähden. Ruudussakin oli pitkästä aikaa lelu, mutta se aiheutti sivusta sisäänmenoa, joten sitten harjoiteltiin suoraan menemistä ilman lelua.

Glendan elokuinen tottisosuus löytyi nyt PetTVn arkistosta, enää ei näytä mun mielestä niin hienolta kuin syksyllä innostuksissani, mutta on se silti niin ihanan vauhdikas ja innokas :)